Retete
RETETA | Macrou invelit, la cuptor
Ingrediente:
- 3-4 buc peste proaspat (macrou/sardina/pastrav )
- 100 g sunculita taraneasca feliata
- Vegeta Podravka
- 4 catei usturoi
- piper macinat
- legume sotate ( ceapa,morcov,dovlecel )
- cartofi natur
- 3 linguri ulei
- 4- 5 frunze busuioc
Mod de preparare:
Curatam si spalam pestii,interior si exterior,ii lasam sa se zvante,apoi ii presaram cu Vegeta Podravka si piper macinat.
Zdrobim usturoiul si il introducem in interiorul pestilor.
Fiecare peste il invelim cu felii de sunculita,apoi se aseaza pe o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava cu peste la cuptor pentru 30-35 min.
In timpul acesta sotam legumele (ceapa,morcov,dovlecel) ,pe care le taiem felii subtiri. Fierbem in apa 5-6 cartofi curatati de coaja si taiati cuburi.
Dupa coacere, scoatem pestii din tava si ii asezam pe platou alaturi de cartofi natur si legume sotate.
Presaram peste cartofi si legume busuioc taiat fin.
Sursa: culinar.ro