RETETA | Vita cu ceapa verde si fasole neagra
Ingrediente:
- 3 bucatele de muschi de vita
- radacina de ghimbir
- 2 catei de usturoi
- 1/2 chili
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 manunchi mic de coriandru proaspat
- 2 linguri de ulei de susan
- 2 linguri de ulei de alune
- 2 linguri de fasole neagra fiarta
- 3 linguri sos de soia
- 1 lime
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie muschiul de vita fasii si pune-l intr-un bol. Taie fasii subtiri ceapa, usturoiul, chiliul, coriandrul si ghimbirul. Adauga-le peste carne si asezoneaza totul cu ulei de susan.
Incinge wokul (daca nu ai wok, poti folosi si o tigaie inalta) si adauga putin ulei de alune. Pune carnea cu legume in tigaie si misc-o pe foc, astfel incat ingredientele sa se amestece in timp ce se prepara.
Lasa alimentele pe foc 2-3 minute, miscand continuu wokul, pentru ca preparatul sa nu se arda. Adauga sosul de soia, fasolea neagra si zeama de la lime si continua sa misti tigaia pe foc. Adauga piper si sare si, daca este nevoie, mai toarna si putin sos de soia. Rastoara totul intr-un bol.
Vita la wok cu ceapa verde si fasole neagra se serveste pe pat de orez chinezesc cu ou.
Sursa: www.retete.acasa.ro