RETETA | Tort de post caramelizat cu mere
Ingrediente:
- 50 g de zahar
- 400 ml de apa
- 100 ml de ulei vegetal
- 100 g de nuci macinate
- 4 mere
- 1 lingurita de praf de copt
- 8-10 linguri de faina
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
- 1 ceasca de zahar
- 5 linguri de faina
- 500 ml de apa
- 125 g de margarina
- cacao
- esenta de rom
Mod de preparare:
Caramelizeaza cele 50 g de zahar si adauga 400 ml de apa. Dupa ce zeama caramelizata a ajuns la temperatura de fierbere, opreste aragazul si las-o putin la racit. Incorporeaza merele rase, nucile macinate, uleiul, praful de copt, faina si scortisoara, in aceasta ordine.
Pune blatul la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Caramelizeaza 1 ceasca de zahar si incorporeaza faina. Adauga apa si adu la temperatura de fierbere. Dupa ce ai oprit focul, incorporeaza margarina, pudra de cacao si esenta de rom.
Dupa ce s-a racit blatul, acopera-l cu crema de caramel.
Pentru ca are o aroma intensa de scortisoara, tortul de post caramelizat cu mere poate fi servit alaturi de orice bautura calda cu citrice, cum ar fi un ceai din flori de portocal.
Sursa: www.retete.acasa.ro