RETETA | Placinta ciobanului (de post)
Ingrediente:
- 2 1/2 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 2 cesti de linte conservata
- 4 cesti de mix de legume (orice combinatie cu ardei iute, morcov, telina, porumb, fasole verde, ciuperci, mazare, spanac, dovlecei zucchini, praz)
- 1 ceasca de supa de legume
- 1 lingurita de sos de soia
- sare si piper
- 2 1/2 cesti de piure de cartofi
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul (2 linguri) intr-o tigaie si caleste in el usturoiul maruntit. Dupa 2 minute, adauga ceapa taiata mic si las-o sa scada pret de 5 minute. Adauga cubulete de rosie si mesteca pentru inca 2 minute. Incorporeaza lintea si legumele si adu-le la fierbere. Dupa ce au inceput sa scada, lasa-le sa mai fiarba 10 minute la foc mic. Dupa ce ai oprit focul, adauga sarea, piperul si sosul de soia.
Unge o tava cu 1/2 de lingurita de ulei si fa un pat de legume, deasupra caruia vei pune piureul de cartofi. Adauga la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasa placinta sa coaca timp de 30 de minute.
Placinta ciobanului este un preparat de post pe care il poti garnisi cu boia de ardei, verdeata, ceapa verde proaspata sau chiar tofu. Serveste-l alaturi de un pahar de apa minerala, cand te abtii de la alcool in perioada dinaintea sarbatorilor pascale.
Sursa: www.retete.acasa.ro