Local

LOCAL | Modelul Națiunilor Unite, la a doua ediție la Botoșani

Cea de-a doua ediție a Conferinței „Botoșani Model United Nations” va avea loc între 11 și 13 aprilie și este organizată la inițiativa elevilor botoșăneni sub atenta îndrumare a domnului profesor Aniculăese Ovidiu. „Botoșani Model United Nations” reprezintă o simulare academică a unei conferințe a Națiunilor Unite. Urmăreşte educarea participanților cu privire la diplomația, întâmplările curente, relațiile internaționale și planurile acestora.   Inclus în calendarul concursurilor și activităților al METCS, evenimentul se adresează tuturor tinerilor de liceu pasionați de dezbateri ce manifestă un interes sporit față de drepturile și responsabilitățile lor de cetățeni.

 „Conferința BTMUN este o oportunitate pentru toți delegații de conectare la problemele de actualitate cu care se confruntă țările Națiunilor Unite și de dezvoltare a abilităților de vorbire în public și în limba engleză. Totodată, acest eveniment le oferă elevilor șansa de a interacționa și de a participa la un schimb lingvistic și cultural, ținând cont că această ediție aduce la Botoșani participanți din afara granițelor”, a  declarat Diana Alupoaie, secretar general.

Vă încurajăm să vă înscrieţi şi să participaţi la conferinţă. Înscrierile se vor finaliza la data de 10 Martie, iar taxa de participare variază între 45 şi 70 de lei, în funcţie de pachetul pentru care optaţi. Înregistrarea se realizează prin intermediul site-ului www.btmun.ro, unde veţi găsi şi alte detalii şi materiale ajutătoare.

Despre BTMUN

În  cadrul  conferinței,  participanții  își asumă rolul de diplomați ale celor 193 de țări membre ale Națiunilor Unite și abordează teme de actualitate  din  realitatea globală în funcție de comitet. Printre subiectele supuse discuției pentru cea de-a doua ediție a Conferinței  „Botoșani  Model United  Nations”  se numără exodul creierelor din țările sărace în cele bogate, abordarea drepturilor persoanelor homosexuale odată cu promovarea identităților religioase sau predarea creativității și a evoluționismului în școlile publice.

Contact:

[email protected]

http://facebook.com/botosanimun

www.btmun.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page