Diverse

DIVERSE | Un condiment din cămara tuturor, LEAC pentru o mulţime de boli

Maghiranul este o planta perena, cu puternice calitati medicinale, folosita inca din cele mai vechi timpuri. Originar din Egipt si Arabia, maghiranul face parte din aceeasi familie cu menta, fiind un ingredient de baza in bucataria mediteraneana. In antichitate, maghiranul era un simbol al iubirii si era folosit si in temple, in procesele de purificare.

In Egipt, maghiranul era folosit in special pentru a induce somnul si pentru a trata problemele legate de voce. In zilele noastre, maghiranul este folosit in special pentru calitatile sale culinare, cu toate ca dispune de numeroase beneficii pentru sanatate. Maghiranul este disponibil in diverse variante: proaspat, uscat, pudra sau ulei esential.

In bucatarie, maghiranul este ideal pentru aromatizarea supelor, sosurilor, salatelor si preparatelor pe baza de carne si legume. In cosmetica, maghiranul este folosit in creme de fata, lotiuni de corp, geluri de ras si sapunuri.

Maghiranul contine nutrienti importanti

Atunci cand este folosit regulat, maghiranul aduce organismului uman un important aport de vitamine, minerale si uleiuri esentiale. Maghiranul contine vitamine (A, C, D), calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan si numeroase uleiuri volatile.

Maghiranul este benefic pentru digestie

Ceaiul de maghiran, consumat de 2-4 ori pe zi, este foarte benefic pentru sistemul digestiv. Stimuleaza digestia si mareste productia de enzime digestive si saliva, calmeaza stomacul, imbunatateste apetitul, reduce greata, elimina flatulenta si vindeca constipatia sau diareea.

Ceaiul de maghiran previne si vindeca infectiile intestinale si spasmele sau crampele stomacale.

Maghiranul protejeaza impotriva bolilor

Maghiranul are puternice proprietati antiseptice, antibacteriene, anti fungice si antivirale. Ca rezultat, este foarte eficient in lupta impotriva unor afectiuni comune precum intoxicatii alimentare, infectii bacteriene, raceala, gripa, oreion sau pojar.

Maghiranul imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Un alt beneficiu al maghiranului este imbunatatirea sistemului cardiovascular si circulator. Ajuta la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce scade riscul de hipertensiune si alte probleme cardiace. Previne depunerea de colesterol si imbunatateste circulatia sangelui, prin dilatarea arterelor.

Maghiranul are efecte antiinflamatorii

Maghiranul dispune de asemenea si de proprietati antiinflamatorii. Administrat intern, ajuta la ameliorarea a numeroase simptome cauzate de inflamatii. Astfel, maghiranul este benefic pentru astm, spasme musculare, dureri de cap, migrene, febra si alte dureri corporale.

Maghiranul reduce stresul

Deoarece dispune si de calitati sedative si antidepresive, maghiranul are o serie de beneficii psihice si neurologice. Astfel, trateaza insomnia, reduce stresul, calmeaza starile de anxietate si reduce reactiile emotionale.

Cum sa prepari ceai de maghiran

Ceaiul de maghiran poate fi preparat atat din planta proaspata, cat si uscata. Adauga doua lingurite de maghiran macinat sau tocat fin intr-o cana si adauga apa fierbinte. Lasa la infuzat timp de 15 minute. Ceaiul poate fi consumat si cu miere si zeama de lamaie. Se pot bea 2-3 cani de ceai zilnic.

Sursqa: obiectiv.info

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page