RETETA ZILEI | Pui cu rozmarin, roşii şi măsline negre
Ingrediente
ulei de măsline
4 piepţi de pui, fără oase şi fără piele
1 ceapă mare, tăiată pe jumătate şi feliată
2 căţei de usturoi
puţini fulgi de chilli
1 lingură de rozmarin tocat fin
125ml de vin alb
400g de roşii la conservă
10 măsline negre, fără sâmburi
200g de orzo sau alte paste mici, fierte
Mod de preparare
Se încing două linguriţe de ulei într-o cratiţă mare nonaderentă.
Se feliază puiul în fâşii lungii, se asezonează puţin şi se rumeneşte pe ambele părţi până când este crocant. Se scoate puiul şi se adaugă altă linguriţă de ulei în cratiţă împreună cu ceapa, usuturoiul, fulgii de chilli şi rozmarinul.
Se prăjesc 7 minute, apoi se adaugă vinul, roşiile şi puiul. Se asezonează şi se fierb 10 minute.
Se adaugă măslinele şi se servesc cu orzo sau alte paste mici fierte.
POFTA BUNA!
goodfood.ro