RETETA | Ciuperci umplute suculente
Ingrediente:
- 12 ciuperci intregi proaspete
- 1 lingura de ulei vegetal
- 1 lingura de usturoi pisat
- 250 g de branza cremoasa
- 1/4 ceasca de parmezan ras
- 1/4 lingura de piper negru
- 1/4 lingura de pudra de ceapa
- 1/4 lingura de piper cayenne
Mod de preparare:
Indeparteaza cotoare ciupercilor si taie-le marunt. Caleste-le alaturi de usturoi intr-o tigaie cu ulei incins, pana cand se inmoaie si scade apa si apoi lasa-le la racit. Adauga branza cremoasa, parmezanul, piperul negru, pe cel cayenne si pudra de ceapa si omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei lingurite, umple ciupercile cu amestecul obtinut si aseaza-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 175 de grade si pune-le la copt timp de 20 de minute.
Ciupercile umplute suculente nu sunt o garnitura, ci un fel principal, intrucat contin toti nutrientii de care ai nevoie. Le poti orna cu marar sau cu patrunjel si asocia cu o salata de cruditati, daca iti place sa ai o masa bogata cromatic si energizanta.
Sursa: www.retete.acasa.ro