Retete

RETETA | Tort cu inghetata de cacao si menta

Mod de preparare:

Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.
Se adauga si zeama de lamaie. coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

Inghetata:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte,am omogenizat si am dat din nou pe foc,pana s-a ingrosat putin compozitia.Am lasat la racit.
Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone.Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.
Am impartit compozitia in 2 parti.In una am pus cacaoa amestecata cu Nesquik,iar in cea de doua siropul de menta.
Am pus vasele la congelator,pana s-a intarit putin.
In tava in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea.Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.
Inainte de servire,l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page