Important

RETETE | 5 idei de mic dejun delicios pentru copilul tau

Provocarea de a gasi noi si noi retete pentru copilul meu de sapte ani, prin care sa ii dau si proteine si legume, dar si sa ii placa, e permanenta. Am probat diferite retete pentru micul dejun, care s-au dovedit foarte bune si pe placul copilei, asa ca vi le prezint la randul meu cu incredere.

 

1. Omleta cu legume

Ce ne trebuie:2 oua, 4 ciuperci proaspete, ½ dovlecel mic, 1 rosie, 1 morcov mic, cateva fire de patrunjel, putina sare, ulei, cateva frunze de salata verde.

Cum se prepara:cureti si speli legumele. Tai ciupercile felii, dovlecelul si morcovul cubulete. Pui legumele intr-o tigaie, unde le inabusi cu uleiul si putina apa. Dupa ce au scazut, adaugi ouale batute cu sarea si patrunjelul tocat fin. Amesteci putin compozitia din tigaie astfel incat sa fie acoperite toate legumele cu omleta. Asezi deasupra rondele de rosii si acoperi totul cu un capac. Lasi focul mic si din cand in cand ridici capacul si controlezi ca sa nu se arda. Cand este gata, o scoti cu o lopatica si o servesti cu salata verde alaturi.

 

2. Pasta din ficatei

Ce ne trebuie: 200 g ficat de pasare, 1 foaie de dafin, 1 ardei, 1 ceapa, 1 lingura mustar, 1 castravete acru mic, ulei, sare dupa gust.

Cum se prepara: Speli ficateii, ii pui la fiert in apa cu un praf de sare si foaia de dafin. Cureti ardeiul si ceapa, le tai marunt si le inabusi cu ulei si putina apa pana se inmoaie. Cureti de coaja castravetele acru. Pasezi ficatul fiert, legumele inabusite si castravetele, apoi adaugi sare dupa gust si mustarul. Omogenizezi compozitia si o pui la rece. Este o excelenta crema de pus pe paine integrala prajita, pentru micul dejun.

 

3. Clatite umplute cu sunca si legume

Ce ne trebuie pentru clatite: 1 ou, 50 g faina, 100 ml lapte, 1 praf de sare, 1 lingurita ulei.

Ce ne trebuie pentru umplutura: 1 lingura ulei, 2 felii sunca slaba, de pasare, legumele pe care le ai prin casa (ardei gras, ceapa, rosii, verdeata, dovlecel ras…).

Cum se prepara: Bati oul cu sarea, amesteci cu faina, apoi torni laptele putin cate putin. Coci clatitele in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei, apoi le scoti pe o farfurie.

Umplutura: calesti in lingura de ulei sunca de pasare si legumele taiate marunt sau date pe razatoarea mare. La final, iei cu lingura umplutura, o pui in clatita si rulezi.

 

4. Salata de ton

Ce ne trebuie:o conserva de ton, 2 cartofi mici, 1 lingura ulei de masline, 50g masline, 1 lamaie, 1 varf de cutit de sare.

Cum se prepara:speli cartofii, ii fierbi in coaja in putina apa cu sare. Amesteci cartofii curatati de coaja si taiati cubulete mici cu maslinele fara samburi, apoi cu uleiul de masline, sarea si zeama de lamaie. La final, compozitia omogena o amesteci cu tonul maruntit din conserva si ii dai ce forma simpatica doresti pentru copilul tau. Arata ca o salata de boeuf si este foarte gustoasa si hranitoare.

 

5. Ciupercute din oua si rosii umplute

Ce ne trebuie: 3 oua, 50 g unt, 50 g sunca, 3 rosii, sare, piper dupa gust, putin patrunjel verde.

Cum se prepara:fierbi ouale tari si le cureti de coaja. La fiecare ou tai cate un capac pana la galbenus. Scoti galbenusurile cu o lingurita, le amesteci cu untul, sunca taiata in cuburi mici si patrunjelul tocat marunt.

Omogenizezi compozitia, sarezi si piperezi dupa gust. Speli rosiile, le tai capacelele si le scoti miezul cu o lingurita. Umpli albusurile si rosiile cu compozitia pregatita. Peste albusurile umplute asezi palarioarele de rosii decorate cu buline albe de unt (ca sa semene cu o ciupercuta). Poate fi si un aperitiv minunat si vesel la petrecerea de ziua copilului tau.

(Sursa: Carticica practica nr 19).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page