Noul primar al comunei Copălău este cunoscut de cetățeni ca un bun gospodar, fiind medicul veterinar al comunei. Pe cât posibil și după buget, așa cum este el, a reușit să depună proiecte și să lupte pentru viața cetățenilor din comună. A cumpărat un buldoexcavator și un camion, pentru a nu apela la serviciile altora și a plăti sume duble sau triple.
“Anul trecut am achiziționat un buldoexcavator și un camion, fiind necesari comunei, care are 36 km de drum comunal și sătesc. Cu camionul achiziționat vom aduce piatra necesară întreținerii drumurilor și vom face o economie substanțială bugetului local”, a declarat Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău.
În acest an, vrea să construiască un pod, care este necesar oamenilor din comună.
“Avem trei poduri peste râul Miletin, care necesită reparații urgente, fiind de lemn, durata lor de viață având limita de 10 ani și deja se apropie de 18 ani”, a spus primarul.
Există un proiect de extinderea apei cu 2 km în comună, în Cerbu și în Copălău, iar la o grădiniță s-au depus actele pentru atragerea de Fonduri Europene și se așteaptă semnarea contractului de finanțare, acesta fiind de 100 de mii euro.
“Colaborăm cu instituțiile Consiliului Județean și ne-am bucurat foarte mult când am auzit că s-a semnat contractul și se va face drumul dintre Copălău și Sulița”, a mai spus primarul.
Primarul așteaptă ca cei care au câștigat licitația la drumul județean 28 H, care face legătura între Copălău și Sulița, pe o distanță de 8 km, dintre care 3,5 km sunt pe raza comunei Copălău, este un beneficiu substanțial pentru locuitorii acestei comune și nu numai, să se apuce de lucrări sau poate chiar să îl termine anul acesta.
Mai este un proiect depus la Ministerul Dezvoltării, în valoare de aproximativ 50 miliarde lei vechi, construcția unui pod și aproape 3 km de asfalt cu șanțuri betonate.
Pentru bunăstarea comunei se fac întâlniri de seminare pe tema Fondurilor Europene, ca populația să știe să se dezvolte și să apară fabrici, lăptării și toate cele necesare pentru a se crea noi locuri de muncă.
Anul acesta, s-au redus taxele pentru societăți și persoane fizice și s-au dat autorizații de construcție pentru a-și face sediul în comună.
“Față de anul trecut, ne-am programat ca anul acesta să adunăm undeva la 2,5 miliarde lei vechi din taxe și impozite locale”, a mai declarat primarul.