Retete

RETETA | Caramele din cidru

Caramelele din cidru sunt un desert excelent pe care il poti prepara rapid si al carui gust se aseamana foarte mult cu cel al placintei de mere.

Ingrediente:

  • 800 ml cidru;
  • 230 g zahar;
  • 130 g zahar brun;
  • 130 g unt, fara sare;
  • 2 lingurite sare de mare;
  • 1/2 lingurita scortisoara;
  • 80 g smantana.

Mod de preparare:
Fierbe cidrul la foc mare, timp de 30-40 de minute, pana ce devine un sirop cu o consistenta groasa. Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca intr-un bol sarea cu scortisoara. In siropul obtinut adauga untul, cele doua tipuri de zahar si smantana. Pune din nou oala la fiert, de data aceasta la foc mediu, si las-o 5 minute.
Opreste focul si adauga mixtura de sare, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Toarna caramelul in tava de copt si lasa-l la racit, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Ridica compozitia cu ajutorul hartiei si transfer-o pe un tocator. Taie bucati mici de caramele cu ajutorul unui cutit uns cu ulei.
Serveste caramelele din cidru alaturi de un pahar de suc natural de fructe.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page