Stiri

NATIONAL | PROPUNERE-ŞOC: SUPERMARKETURILE vor fi ÎNCHISE ÎN WEEKEND!

Sub pretextul încurajării consumului intern din pieţe cu produse autohtone, mai mulţi aleşi din cadrul Comisiei de Agricultură au înaintat o propunere legislativă care ar putea revoluţiona comerţul din ţara noastră şi care ar da peste cap obişnuinţele consumatorilor.

Astfel, iniţiatorii proiectului propun nici mai mult, nici mai puţin, ca supermarketuriule să fie închise în weekend, de sâmbătă de la ora 14.00 până luni dimineaţa, informează Digi24.

Se speră astfel ca această măsură să-i facă pe români să meargă în pieţe în weekenduri, dar propunerea este contestată de reprezentanţii supermarketurilor, anunţă sursa citată.

Se speră astfel ca această măsură să-i facă pe români să meargă în pieţe în weekenduri, dar propunerea este contestată de reprezentanţii supermarketurilor, anunţă sursa citată.

Inițiatorul propunerii este chiar vicepreședintele Comisiei de Agricultură, deputatul PNL Marin Anton.

„Eu nu doresc să fac vreo atingere asupra activității supermarketurilor, ci doar să pun pe picior de egalitate supermarketurile cu producătorii. În momentul ăsta, legea permite supermarketului să aibă poziție de forță”, a explicat, la Digi24, deputatul Marin Anton.

Pentru marii comercianţi, închiderea magazinelor la sfârşit de săptămână ar însemna o scădere de până la 40 la sută a vânzărilor.

Este o cultura în România: clienții să-și facă cumpărăturile sâmbăta si duminica. Pentru noi, reprezintă o cifră de de afaceri de 30-40 la sută din totalul săptămânii și o alocare de personal de 15-18%, cu toate consecințele care decurg de aici. Deci fie reduceri de personal atât la noi, cât și la producători, pentru că vom avea nevoie de mai puțină marfă în rafturi”, spune Delia Nica, directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page