Important

SPORT | S-A INTAMPLAT SI LA SUCEAVA! Marius Suhan calcat in picioare in a doua zi de Paste! Vezi ce pedepse au primit agresorii!

Bucovina Frătăuţii Noi a rămas în cursa pentru titlul de campioană în Liga a 4-a Suceava, după ce s-a impus, cu scorul de 1-0, pe terenul celor de la Foresta Mălini, în derbyul etapei a 21-a.

Bucovina şi-a asigurat victoria la jumătatea reprizei secunde printr-un gol marcat de Apostol de la circa 20 de metri, reuşita oaspeţilor venind după o fază controversată în urma căreia jucătorii şi oficialii gazdelor şi-au vărsat nervii pe arbitri, centralul Marius Suhan (foto) fiind practic încolţit la centrul terenului, în vreme ce asistentul Adrian Ghiuţă s-a ales cu un pumn în plină figură.

În lipsa oricărei forţe de ordine, chiar dacă Asociaţia Judeţeană de Fotbal a solicitat expres prezenţa jandarmeriei la joc, “galben-verzii” şi-au continuat recitalul de prost gust la finalul meciului, delegaţia echipei oaspete având nevoie de mai bine de jumătate de oră pentru a putea părăsi incinta stadionului din Mălini.

Mai mult, la sfârşitul jocului, brigada de arbitri a fost acuzată de către aceiaşi oficiali ai gazdelor de luare de mită, centralul Marius Suhan şi tuşierul Adrian Ghiuţă fiind agresaţi fizic, percheziţionaţi de bani şi sechestraţi practic în vestiar, fiind nevoie de intervenţia poliţiei pentru aplanarea conflictului şi scoaterea celor trei cavaleri ai fluierului de pe stadion.

Foresta, boicotată de arbitri

In semn de solidaritate fata de colegii lor Marius Suhan si Adrian Ghiuta, arbitrii din lotul judetean au anuntat ca nu va mai oficia la niciun meci al echipei Foresta Malini. “Am hotarat de comun acord ca niciun arbitru sa nu mai oficieze la meciurile echipei Foresta Malini, fie ca este vorba de seniori sau juniori. Vrem sa respectam aceasta decizie. Nu au decat sa se arbitreze singuri sau sa-si aduca arbitri din alt judet, care sa le acorde cate zece penaltyuri pe meci”, a declarat Marius Suhan, care este si liderul judetean al sindicatului arbitrilor de fotbal din Romania.

Hotararea arbitrilor l-a prins in “off-side” pe presedintele Ajf. “Multora le este frica sa arbitreze la Malini. Sunt foarte multi arbitri consacrati care refuza de ceva timp sa arbitreze acolo si trebuie sa ne adunam la aceiasi masa cu oficialii din Malini si sa le spunem: Ba, fratilor, voi ce vreti sa faceti acolo?”, a spus Aurel Daicu vis-à-vis de decizia arbitrilor de a boicota meciurile Forestei.

Bătăuşii de la Mălini şi-au primit ieri pedepsele

Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal s-a pronunţat ieri asupra incidentelor produse la meciul dintre Foresta Mălini şi Bucovina Frătăuţii Noi, contând pentru etapa a XXII-a a Ligii a IV-a, când arbitrii Marius Şuhan şi Adrian Ghiuţă au sfârşit prin a fi agresaţi fizic de mai mulţi oficiali ai grupării gazdă. Considerat drept principal vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat la Mălini în a doua zi de Paşte, vicepreşedintele grupării Foresta, Ionel Nistor, a fost suspendat din orice activitate fotbalistică pe o perioadă de doi ani, primind totodată şi o penalitate sportivă de 1.000 de lei. Celălalt oficial al Forestei care la finalul meciului cu Bucovina Frătăuţii Noi a avut ceva de împărţit cu arbitrii întâlnirii, delegatul Vasile Popescu, a fost pedepsit cu o suspendare de două luni, până la finalul sezonului în curs. De asemenea, Popescu va trebui să achite şi o penalitate sportivă de 700 de lei. În ceea ce-i priveşte pe cei agresaţi, arbitrii Marius Şuhan şi Adrian Ghiuţă şi-au scos certificate medico-legale care atestă că au avut nevoie de şapte şi respectiv cinci zile de îngrijiri medicale după ce au scăpat din mâna bătăuşilor de la Mălini, urmând să se adreseze şi instanţelor judecătoreşti pentru a-i trage la răspundere pe făptaşi.

Avertisment din partea Comisiei de Disciplină a AJF a primit şi antrenorul Forestei, Eduard Lichtenstein, pentru pătrundere neautorizată pe tenul de joc, în timp ce jucătorul celor din Mălini Nicolae Ailenei a fost gratulat cu două etape de suspendare şi 150 de lei amendă pentru cartonaşul roşu încasat în timpul partidei din etapa a XXII-a.

Surse: GazetaSV.ro si MonitorulSV.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page