ImportantLocal

LOCAL | DEȚINUȚI eliberați din PENITENCIARUL BOTOȘANI

Din zecile de deţinuţi de la Penitenciarul Botoşani care, o dată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii penale, au ajuns în faţa judecătorilor, cerând fie reducerea pedepselor, fie punerea lor în libertate, doar şapte persoane au ieşit libere pe poarta unităţii de detenţie.

Sâmbătă, la Judecătoria şi Tribunalul Botoşani s-au judecat zeci de contestaţii la executare, existând cazuri în care pedepsele pe care deţinuţii le execută au depăşit maximul special prevăzut de noua legislaţie, dar şi minori care, potrivit noului cod penal, nu mai pot fi încarceraţi în penitenciare, ci doar în centre de reeducare ori de detenţie sau pot fi lăsaţi în libertate.

Referitor la aceștia din urmă, sâmbătă, instanţele botoşănene au decis transferarea din penitenciar în centre de detenţie a nouă minori, unde urmează să îşi execute restul de pedeapsă.

Au fost şi situaţii în care, potrivit legislaţiei penale mai favorabile, unii deţinuţi au beneficiat de reducerea pedepselor.

Sambata a fost eliberat din Penitenciarul Botoşani si singurul sucevean care a beneficiat de aceasta sansa. Acesta se numeste Cătălin Nicodim, are 24 de ani, este din comuna Moara şi a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru furt calificat, conform Monitorul de Suceava.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page