RETETA | Mini placinte cu fructe si crema de ciocolata
Ingrediente:
- aluat de placinta, taiat cu forme pentru biscuiti si copt conform instructiunilor;
- 110 g budinca instant de ciocolata;
- 110 g budinca instant de ciocolata alba;
- 700 ml lapte condensat;
- 240 ml apa;
- 440 g frisca;
- 180 g ciocolata, topita;
- 450 g crema de branza;
- 1 lingurita extract de migdale.
Mod de preparare:
Dupa ce ai copt aluatul de placinta, lasa-l sa se raceasca. Intr-un bol incapator amesteca budinca de ciocolata, 120 ml apa si 350 ml lapte condensat. Adauga jumatate din frisca si ciocolata topita.
Pentru crema de ciocolata alba trebuie sa amesteci intr-un alt vas cealalta budinca, laptele si restul de apa. Adauga frisca si continua sa bati pana ce obtii o compozitie omogena. Cand este gata, poti incorpora si crema de branza impreuna cu extractul de migdale.
Orneaza fiecare mini placinta cu cele doua creme de ciocolata si adauga fructe dupa preferinta.
Serveste mini placintele cu fructe si crema de ciocolata alaturi de o portie de inghetata de vanilie.
Sursa: www.retete.acasa.ro