RETETA | Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide
Ingrediente:
- 130 g zahar brun;
- 130 g zahar alb;
- 220 g unt fara sare;
- 240 g unt de arahide;
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 320 g faina;
- 1 ou;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- 150 g ciocolata amaruie;
- 70 g fulgi de ciocolata;
- putina sare.
Mod de preparare:
Intr-un bol de dimensiuni medii combina praful de copt, bicarbonatul, sarea si faina, apoi pune-l deoparte. Cu mixerul bate bine cele doua tipuri de unt, oul, zaharul si extractul de vanilie. Acum adauga mixtura de faina si continua sa amesteci pana ce obtii o compozitie omogena. Adauga fulgii de ciocolata si lasa la rece timp de 30 de minute.
Tapeteaza o foaie de copt cu putin unt si asaza aluatul cu o lingurita, dupa care aplatizeaza-l. Topeste ciocolata si presara deasupra fiecarui fursec cate o jumatate de lingurita. Deasupra asaza un alt fursec aplatizat si apoi ruleaza o mica biluta. Incinge cuptorul la 170 de grade si lasa-le 12 minute.
Serveste fursecurile cu ciocolata si unt de arahide alaturi de o ceasca de ceai sau lapte cald.
Sursa: www.retete.acasa.ro