Diverse

DIVERSE | New York Times, despre CIORBA DE BURTĂ ROMÂNEASCĂ: “Dacă a fost vreodată un fel de mâncare creat…”

Dacă a fost vreodată un fel de mâncare creat pentru refacerea puterilor după schi, acesta este ciorba de burtă românească”, scrie un popular blog afiliat New York Times. „O supă bogată, omniprezentă și ieftină”, adaugă Seth Kugel, autorul blogului

 

Sub numele „Frugal Traveler”, Seth călătorește în toată lumea cu buget redus și își povestește aventurile pe site-ul celebrului ziar american. El a vizitat recent Transilvania, într-o excursie în care a încercat să evite raportarea la Dracula. A vizitat Brașovul, Sighișoara, Biertan, Copșa Mare, Castelul Bran și Peleșul și s-a arătat încântat în mod special de Sighișoara și Castelul Peleș, dar și de produsele culinare locale, printre care ciorba de burtă.

 

Totuși, Sighișoara a fost revelația călătoriei. „Sunt foarte pretențios când vine vorba despre orașe medievale înconjurate de ziduri”, scrie Seth Kugel, care a criticat de-a lungul vremii orașe ca Dubrovnik sau Eze, ca nefiind altceva decât „piese de muzeu lustruite”.

 

Dar, spre deosebire de acele locuri (și e adevărat ceea ce se spune în ghiduri), Sighișoara este cu adevărat un oraș medieval viu. Casele, datând din secolele 16-18, sunt în mare parte încă locuite. Când m-am oprit într-un loc numit Medieval Cafe pentru o băutură caldă de iarnă din coacăze negre, am putut auzi copiii care se joacă în curtea școlii vecine”, notează scriitorul de travel.

Sursa:www.cluj.travel

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page