Important

RETETA ZILEI | Pui umplut cu legume

Ingrediente pentru pui:
– 1 pui (1 – 1,5 kg)
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri de unt
– sare, piper, boia
– 1/2 ceasca de apa sau supa de legume

Ingrediente pentru umplutura:
– 1 lingura de unt
– 1 lingurita de cimbru uscat (sau proaspat daca aveti)
– 2 fire de ceapa verde sau o ceapa mica feliata marunt
– 2 ardei grasi
– 1 ceasca de ciuperci feliate mai marunt
– 1 ceasca de orez
– 3 cesti de supa de legume (sau 2 1/2 cesti de apa + cuburi de supa de legume din frigider)
– 1 legatura de patrunjel
– 1 legatura de marar
– sare

In primul rand ne ocupam de umplutura pentru ca orezul este mai bine sa il pregatesti inainte de a-l pune in pui.

Taiem ceapa cat de fin putem si o calim in unt. Dupa aceea adaugam cubuletele de ardei gras, ciupercile si cimbrul si amestecam bine bine, ca sa se cunoasca intre ele ingredientele. Imediat dupa punem orezul si cestile de lichid.

In timp ce se fierbe orezul (20-30 minute) spalam puiul si il verificam de penele ramase neridicate. Cand am oprit focul la orez, amestecam si aproape toate feliile de usturoi impreuna cu patrunjelul si mararul taiat marunt.

Punem puiul pe care il umplem cu orezul pregatit in tava unsa cu o lingura de unt. Punem una sau doua felii de usturoi peste puiul uns cu ultima lingura de unt si il ornam cu piper si boia.

Va recomand sa puneti si un pic de sare peste pui si sa puneti si ceasca de lichid. Tineti puiul la cuptor timp de aproximativ 1 ora la foc mediu.

Puiul este pregatit de mancat atunci cand o furculita intra usor in el si cand nu mai iese sange din locul intepat. Din 15 in 15 minute stropiti puiul cu zeama din tava.

POFTA BUNA!

Sursa : Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page