Important

RETETA ZILEI | Placinte englezesti cu umplutura picanta

Ingrediente

  • 335 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 lingurita sare
  • 90 gr unt/margarina
  • 180 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne macinata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr ciuperci
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Incepem cu aluatul deoarece va trebui sa-l lasam sa se odihneasca si in timpul acela vom face umplutura.

Amestecam faina, praful de copt, sarea si untul taiat cubulete dupa care adaugam treptat laptele si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita. Aluatul astfel obtinut il punem intr-o folie si dam la frigider minim 30 minute.

Pentru umplutura tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, morcovul dat prin razatoarea mica si ciupercile tocate marunt. Condimentam cu sare si piepr dupa gust, adaugam si pasta de ardei iute si lasam pe foc mediu pana se face carnea. La sfarsit presaram patrunjel tocat. Lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in mai multe bilute egale. Intindem in forma cat mai rotunda apoi decupam cu o forma tot rotunda dar sa fie mai maricica, cam de marimea unui bol pentru cereale.

Asezam umplutura intr-o parte, ungem marginea aluatului cu oul batut, impaturam in doua si apasam bine cu degetele pe margine pentru a nu iesi umplutura in timpul coacerii. Crestam pe mijloc cu varful cutitului pentru a nu se umfla, ungem cu ou, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute, pana devin aurii.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci, merg de minune ca si aperitiv, iar la umplutura puteti sa jonglati cu ingredientele dupa placul vostru.

 

POFTA BUNA!

 

bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page