Retete
RETETA | Cornulete cu migdale invelite in ciocolata
Cornuletele cu migdale invelite in ciocolata sunt ideale in aceasta perioada, fiind o alternativa mai aparte la traditionalele cornulete cu nuca si gem. In plus, aceasta gustare delicioasa se prepara si foarte rapid!
Ingrediente:
- 280 g de martipan, maruntit in bucati de 2-3 cm;
- 110 g migdale, fin macinate;
- 2 linguri zahar granulat;
- 1 albus de ou, mare;
- 1 lingurita si jumatate extract natural de migdale;
- 200 g de migdale feliate;
- 110 g ciocolata amaruie, taiata fin.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade si tapeteaza o tava unsa cu hartie de copt si unt. Intr-un bol, amesteca bine martipanul, migdalele macinate si zaharul. Dupa ce compozitia devine mai tare, adauga oul si extractul de migdale.
Dupa ce ai zdorbit migdalele feliate intr-o farfurie mai adanca, separa aluatul in 12 parti egale. Apoi, la mijlocul fiecareia presara migdale si ruleaza-le in forma de cornulete. Da tava la cuptor timp de 15 minute.
Separat, topeste ciocolata si scufunda apoi capetele cornuletelor in ea.
Serveste cornuletele cu migdale invelite in ciocolata la temperatura camerei, alaturi de un pahar cu lapte.
Sursa: www.retete.acasa.ro