DIVERSE | CEL MAI MARE PORC din România A FOST SACRIFICAT
Cu puţin înainte de Crăciun, unul dintre cei mai mari porci din România a fost sacrificat ieri la un han din Oradea. Numele lui era Şoni şi cântărea 350 de kilograme. După ce a fost tăiat şi pârlit, porcul a ajuns pe mâna bucătăreselor. O parte din bucatele preparate va ajunge, în ajun de sărbători, la persoanele nevoiaşe din Oradea.
Porcul Şoni, de peste 350 de kilograme, a crescut până mai ieri la ferma din comuna bihoreană Mihai Bravu, situată la 20 de kilometri de Oradea. Îngrijitorul de la fermă spune că porcul a ajuns atât de mare pentru că mânca mai toată ziua. Deşi s-a ataşat de animal, îngrijitorul ştia că zilele porcului sunt numărate.
“Ca la om, îi vine vremea. Începutul trebuie să aibă şi sfârşit, ca orice treabă”, a spus îngrijitorul. După ce Şoni a fost tăiat şi pârlit, carnea lui a ajuns pe mâna bucătăreselor.
“Suncile si slanina punem cu sare, restul pregatim. Din ficat, din cap si din plamani facem caltabos. Carnatiul … este care pune si sunca sau numai din maruntaie. Toba din cap facem, cu usturoi, cu piper si cu boia”, a spus bucătăreasa
O bună parte din carnea celui mai mare porc din România va ajunge, în ajun de Crăciun, la familiile nevoiaşe din Oradea.