Retete

RETETA | Friptura de pui cu sos gravy

Friptura de pui la cuptor cu sos gravy condimentat este un excelent preparat culinar in aceasta perioada, mai ales daca vrei sa iei o pauza de la carnea grea de porc.

Ingrediente:

  • 500 g de pulpe de pui dezosate, taiate in fasii groase de 1-1.5 cm;
  • 50 g de faina;
  • 1 lingura de parmezan, ras;
  • 1/2 lingurita praf de usturoi;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita chimen;
  • 1/4 coriandru;
  • 1/8 piper negru, macinat;
  • 1 albus de ou;
  • 1/3 lapte batut;
  • 200 g cereale, maruntite;
  • 1 lingura unt;
  • 200 ml lapte, degresat;
  • putina nucsoara;
  • 1 lingura faina;
  • 1/8 lingurita sare.

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi taie puiul in patru portii. Tapeteaza cu hartie de copt o tava.
Intr-o tigaie mica, topeste putin unt la foc mediu. Adauga o lingura de faina si amesteca timp de trei minute. Treptat adauga si laptele degresat, putina sare si un varf de nucsoara. Continua sa amesteci la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat.
Intr-un vas adanc, combina cele 50 g de faina, branza parmezan, pudra de usturoi, sarea, chimenul, coriandrul si piperul. In alt vas, amesteca albusul de ou si laptele batut. In cel de-al treilea vas adauga fulgii de cereale.
Tapeteaza fripturile in amestecul de faina si condimente, apoi introdu-le in vasul in care se afla laptele batut si albusul de ou. Dupa ce le-ai dat si prin fulgii de porumb baga-le la cuptor timp de 20 de minute.
Friptura de pui cu sos gravy se serveste cu un pahar de vin alb demisec.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page