RETETA ZILEI | Tăieţei Singapore cu creveţi şi varză chinezească
Acest fel chinezesc de fast-food este mult mai gustos şi mai sănătos dacă este gătit acasă – şi mai rapid. În loc de creveţi, dacă preferi, poţi folosi carne de pui rămasă de la alte mâncăruri.
Ingrediente
200g tăieţei de orez uscaţi
1-2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 linguriţă de ghimbir tocat
1 lingură praf de curry hot
1 varză chinezească, tăiată în felii cu grosimea de 1cm
1 morcov feliat foarte subţire
150ml supă de pui fierbinte
1 linguriţă de zahăr brun
2 linguriţe de oţet (de orice fel)
400g de creveţi mici, fierţi, decojiţi
140g germeni de fasole
1 legătură de ceapă verde, feliată subţire
ulei cu ardei iute, pentru servit
sos de soia, pentru servit
Mod de preparare
Se aşază tăieţeii într-un vas termorezistent, se acoperă cu apă clocotită şi se lasă la înmuiat 5 minute sau se urmează instrucţiunile de pe ambalaj. Se scurg bine.
Între timp, se încălzeşte uleiul într-un wok şi se căleşte ghimbirul 1 minut. Se adaugă praful de curry şi se prăjeşte încă 1 minut.
Se adaugă varza şi morcovul şi se călesc 2 minute. Se amestecă supa, zahărul şI oţetul şi se adaugă în cratiţă împreună cu creveţii, fasolea şi tăieţeii scurşi.
Se fierbe totul, apoi se adaugă şi se amestecă ceapa verde; se distribuie între boluri şI se serveşte cu un strop de ulei cu ardei iute şi sos de soia.
POFTA BUNA!
goodfood.ro