RETETA | Mancare de fasole cu ciolan afumat
Pentru ca 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romanilor, bate la usa, ne-am gandit sa-ti propunem o delicioasa reteta traditionala: mancarea de fasole cu ciolan afumat!
Ingrediente:
- 1 kg de ciolan afumat;
- 2 lingurite boia afumata;
- 1 ceapa alba medie, tocata;
- 1 ardei iute, tocat;
- 2 catei de usturoi, pisati;
- 800 g rosii in conserva, cubulete;
- 400 g fasole alba, uscata;
- 1 patrunjel, tocat marunt;
- salata de muraturi.
Mod de preparare:
Dupa ce ai lasat fasolea in apa timp de cateva ore, alege-o si pune-o la fiert. Dupa 10 minute de cand a dat in clocot, adauga ciolanul si lasa sa fiarba 1 ora sau cat e nevoie pentru ca fasolea sa fie fiarta bine. Scoate ciolanul si taie-l in bucatele marunte.
Intr-o tigaie, adauga legumele, lasa-le sa se caleasca, apoi adauga-le in fasole impreuna cu bucatelele de ciolan si rosiile. Lasa la fiert, presara patrunjelul, sare si piper dupa gust.
Fasolea cu ciolan afumat se serveste alaturi de o salata de muraturi traditionale.
Sursa: www.retete.acasa.ro