Retete

RETETA | Enchiladas de pui

Un preparat mexican excelent, enchiladas de pui te surprinde cu un gust bogat si putin condimentat, pe placul celor mici si celor mari.

Ingrediente:

  • 1 lingura unt
  • 1/2 cana de ceapa verde tocata
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 20 grame ardei verde taiat fin
  • supa crema de ciuperci (la conserva)
  • 1/2 cana smantana
  • 1 cana si jumatate piept de pui prajit si taiat cubulete
  • 1 cana branza Chedar
  • 6 lipii simple
  • 1/4 cana lapte

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 175 grade si unge o tava mare cu ulei. Intr-o tigaie medie, la foc mic, topeste untul si soteaza ceapa verde 3-4 minute. Adauga pudra de usturoi, apoi adauga ardeiul verde, supa crema de ciuperci si smantana. Pastreaza 3/4 din sos si pune-l deoparte.
Adauga restului de sos din tigaie puiul deja gatit si jumatate din branza Chedar, apoi amesteca. Umple fiecare lipie cu mixtura obtinuta si pune rulourile in tava. Intr-un bol separat, combina sosul rezervat cu laptele si toarna compozitia peste lipii. Presara restul de branza si lasa la copt 30-35 minute.
Enchiladas de pui se serveste o lingura de smantana deasupra si patrunjel verde proaspat, presarat peste preparat.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page