SANATATE | Sofranul, bun pentru inima
Sofranul este o planta mediteraneana, din care se poate extrage condimentul sofran, se extrag uleiuri aromatice, precum si numeroase alte substante cu utilizari in medicina si alimentatie. Adaugat constant in preparate, este considerat stimulent digestiv. Sofranul administrat pe stomacul gol inainte de o petrecere previne starea de betie si poate induce repulsia la abuzul de alcool.
Afrodisiac excelent
Tot sofranul este un afrodisiac excelent, cu efecte rapide si durabile. In vechime, sofranul era folosit in tratamentul a nu mai putin de 90 de boli. Sofranul adaugat in mancare are efect tonic asupra inimii, asupra sistemului reproducator, efect antitumoral. Folosit constant la prepararea diferitelor alimente sofranul are proprietati antiinflamatoare, este un bun stimulent al digestiei, al circulatiei sangvine si contribuie la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Sofranul este folosit si in industria farmaceutica la prepararea unor tincturi, extracte cu efect sedativ , antiinflamator.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro