Sanatate

SANATATE | Mazarea va apara de raceala

Bogata in fibre, proteine, in vitamina A , B1, B2, B3, B6, C, K, fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, proteine, mazarea s-a dovedit a fi o leguma extrem de apreciata, atat din punct de vedere al gustului, cat si al elementelor nutritive.

Pana in secolul al XVI-lea mazarea era consumata sub forma de seminte uscate, dupa care s-a reusit obtinerea unui soi de mazare care sa poata fi consumat si in stare cruda. Tocmai datorita amestecului de vitamine si minerale , mazarea constituie un medicament natural impotriva oboselii, a anemiei, a problemelor de memorare si a sistemului imunitar slabit. De asemenea, mazarea verde ajuta in prevenirea afectiunilor cardio-vasculare, in intarirea oaselor, oferind printre multe altele si o stare generala de bine. Mai mult decat atat, continutul de vitamina C protejeaza organismul de raceala si alte infectii respiratorii . Unda verde… „doctorului” verde! Mazarea verde mai este recomandata si din alte considerente:

  • ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange , fiind astfel recomandata in dieta bolnavilor de diabet;
  • continutul de fibre o face utila in „curatarea” intestinelor.
  • contine beta-caroten si luteina, benefice pentru sanatatea ochilor.
  • este eficienta in anemie, datorita prezentei fierului.
  • combate oboseala, contribuind la intarirea sistemului imunitar . In ceea ce priveste cantitatea de mazare care trebuie consumata de catre un adult, nutritionistii recomanda o portie de 100 – 150 de grame de mazare proaspata sau congelata, zilnic.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page