RETETA ZILEI | Torta Pasqualina (Tarta pascala din Italia)
Ingrediente
450g aluat congelat
1 kg spanac
nucsoara
2 linguri de ulei de masline
2 oua crude
6 oua fierte tare
500g riccota (branza proaspata italieneasca)
70g parmezan proaspat ras
4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Decongelezi foile de aluat.Cureti si speli spanacul,il oparesti in apa fiarta,il scurgi si-l lasi la racit.Il presezi si il tai fin de tot.Intr-un castron amesteci spanacul cu sare,nucsoara si 2 linguri de ulei de masline.
Bati 2 oua cu ricotta si 40g parmezan ras.Adaugi piureul de spanac si amesteci bine.Cureti de coaja ouale fierte.Incalzesti cuptorul la 180C (foc iute).
Dai prin faina 2 dintre foile de aluat.Una o asezi in forma de copt unsa cu unt (o tava rotunda cu diametrul de 26cm),o stropesti cu ulei,apoi o pui si pe a doua.Torni umplutura in forma,asezi ouale si presari restul de parmezan.
A treia foaie de aluat o ungi cu ulei si o asezi drept capac.Daca iti ramane aluat,faci din el ornamente cu care decorezi tarta.
Cu o scobitoare intepi tarta in mai multe locuri si introduci tava in cuptorul fierbinte.
Coci tarta pasqualina circa 60 de minute,pana devine galben aurie,o scoti din cuptor si o servesti calda.
POFTA BUNA!
goodfood.ro