SANATATE | Mustarul alb, leac natural din batrani
Efectele terapeutice ale mustarului alb sunt cunoscute inca din antichitate, cand stramosii pisau mustarul si il presarau peste aproape orice fel de mancare, pentru a se mentine sanatosi si puternici. Si astazi, acest condiment poate fi folosit atat la prepararea mancarurilor, cat si in tratarea diverselor afectiuni.
Specialistii in medicina naturista chiar recomanda persoanelor suferinde de constipatie , afectiuni respiratorii – in special astm -, colesterol marit etc consumarea preparatelor culinare condimentate cu mustar alb. De altfel, spre deosebire de mustarul clasic – negru – acesta actioneaza mult mai intens la nivelul nasului, al faringelui si al esofagului.
Astmul este o afectiune tot mai des intalnita in randurile locuitorilor oraselor poluate si poate fi tratata cu ajutorul semintelor de mustar alb. Se aplica o cataplasma cu faina de mustar pe zona toracelui si se mentine 20 de minute, dupa care se indeparteaza si se acopera zona tratata cu un material calduros.
De asemenea, si impotriva durerilor de cap mustarul vine in ajutor. Astfel, in apa fierbinte dintr-un vas mai larg se pune un saculet cu 20 g de seminte de mustar . Se lasa circa 10 minute, dupa care se indeparteaza. Se sta cu fata doar doua-trei minute, timp in care mustarul isi va face efectul.
Datorita prezentei mucilagiilor intr-o cantitate destul de mare, semintele intregi de mustar alb pot fi utilizate si ca laxativ. Simptomele unei astfel de afectiuni constau in neplaceri la nivelul rectului: arsura, presiune, obstructie si dificultate in eliminare.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro