RETETA | Somon picant la gratar cu avocado si sos de grepfrut
Somonul picant la gratar cu avocado si sos de grepfrut este o mancare rafinata, pe care o poti prepara la o petrecere somptuoasa si stilata. Invitatii tai vor fi incantati de aroma sa speciala si distincta.
Ingrediente:
- 2 avocado copti
- 2 grepfut rosii
- 2 cepe verzi
- 1/3 cana de coriandru proaspat
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 varf de cutit zahar pudra
- 2 linguri de ulei de masline
- 4 fileuri de somon
- 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita de ardei iute uscat
- 1/2 lingurita de zahar pudra
Mod de preparare:
Combina avocado taiat cubulete cu grepfrutul, ceapa verde, coriandrul, sucul de lamaie, zaharul si 1 lingura de ulei intr-un castron mare.
Incinge gratarul si pune pe foc somonul stropit cu putin ulei de masline. Intre timp, amesteca boiaua de ardei cu cea de ardei uscat si zaharul pudra intr-un castron. Presara acest amestec peste somon si mai lasa-l pe foc aproximativ 2 minute.
La final toarna amestecul de avocado peste somon.
Somonul picant la gratar se serveste cald, cu sos de grepfrut, decorat cu cateva felii subtiri de lamaie.
Sursa: www.retete.acasa.ro