Retete

RETETA | Tarte din cartofi cu oua ochiuri si somon

Tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon sunt un aperitiv perfect pentru o petrecere alaturi de prieteni. Arata spectaculos, sunt savuroase si se prepara si foarte usor.

Ingrediente:

  • 550 g cartofi, decojiti si injumatatiti
  • 125 ml de apa
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • ulei vegetal pentru prajit
  • 1 lingura de capere
  • 1 lingura de otet alb
  • 4 oua
  • 60 g rucola
  • 300 g somon afumat

Mod de preparare:
Asaza cartofii intr-un castron mare impreuna cu apa si pune-i la cuptorul cu microunde, acoperiti cu o folie de aluminiu, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie putin.
Unge formele de briose cu putin ulei, apoi amesteca cartofii bine scursi cu uleiul de masline, pana cand obtii o compozitie omogena. Pune cartofii in formele de tarte si da-i la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand se rumenesc.
Intre timp, incinge uleiul vegetal intr-o tigaie si prajeste caperele aproximativ 2 minute, pana cand devin aurii si crocante.
Intr-o cratita mare, pune apa si las-o sa fiarba la foc mediu. Sparge ouale in boluri mici si pune-le pe fiecare in apa. Lasa-le sa fiarba circa 3 minute, apoi scoate-le pe un prosop de hartie.
Asaza pe fiecare tarta cate un ou, o bucata de somon afumat si rucola.
Tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon se servesc la temperatura camerei, presarate cu capere prajite si usturoi.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page