RETETA | Crema de caramel cu nuca de cocos
Vrei sa pregatesti familiei tale un desert cremos si exotic, atunci iti recomandam o reteta savuroasa de crema de caramel cu nuca de cocos.
Ingrediente:
- 60 ml de apa
- 315 g zahar pudra
- 125 crema de caramel
- 400 ml lapte de cocos
- 375 ml lapte
- 6 oua
Mod de preparare:
Amesteca apa cu 200 de g de zahar intr-o cratita medie si pune-o pe foc pentru aproximativ 5 minute, pana cand zaharul se dizolva complet.
Dupa aceea da focul mai tare si lasa compozitia sa clocoteasca, apoi stinge-o si adauga in ea crema de caramel. Amesteca bine si pune compozitia in sase cupe.
Amesteca restul de zahar cu laptele de cocos, laptele si ouale intr-un castron mare. Strecoara compozitia printr-o sita fina si toarn-o peste crema de caramel din cupe.
Pune cupele intr-o cratita cu apa clocotita, apoi baga-le la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-le sa se raceasca putin, acopera-le cu o folie de plastic si pune-le la frigider.
Crema de caramel se serveste rece, presarata cu nuca de cocos si putina cacao.
Sursa: www.retete.acasa.ro