SANATATE | 5 alimente pentru sanatatea sanilor
Sanatatea sanilor, dar si aspectul acestora, sunt doua lucruri foarte importante pentru femeile din intreaga lume. Cazurile de cancer la san sunt tot mai dese si ne inspaimanta de fiecare data. Este foarte important sa stim ca alimentatia ocupa un loc esential in tot ce inseamna sanatatea sanilor si ca, asa cum exista alimente benefice pentru inima, ficat sau piele, exista si alimente bune pentru sani sanatosi.
Ceaiul verde
Pe langa multiplele de beneficii pe care ceaiul verde le are asupra organismului, acesta este un ingredient cu efecte anti-tumorale, care lupta cu succes impotriva celulelor canceroase de la nivelul sanilor. Mai exact, ceaiul verde reduce marimea tumorii si omoara celulele canceroase.
Ceaiul verde contine o cantitate mare de antioxidanti care au rolul de a preveni imbatranirea si impiedica denaturarea celulelor din organism. Totusi, este recomandat sa se consume ceai verde cu moderatie – 2-3 cani de ceai pe zi – deoarece in caz de exces pot aparea efecte negative asupra organismului: stari de nervozitate, anxietate, insomnii etc.
Uleiul de peste
Uleiul de peste este un alt aliment care, datorita continutului de acizi grasi Omega 3, inhiba celulele canceroase. Mai mult decat atat, uleiul de peste ajuta la imbunatatirea calitatii pielii, oferindu-i hidratare, stralucire si catifelare. De asemenea, administrat constant, uleiul de peste indeparteaza eventualele eczeme si eruptii cutanate de la nivelul pielii.
Totodata, uleiul de peste consumat in mod regulat, mareste imunitatea organismului , reduce riscul bolilor de inima, trateaza reumatismul, combate depresia si anxietatea si trateaza deficitul de atentie. Se consuma o lingurita de ulei de peste pe zi, iar in cazul capsulelor se respecta indicatiile de pe ambalaj.
Algele marine
Desi nu au un gust stralucit, alegele marine sunt bune pentru sanatatea sanilor tai. Un studiu recent a demonstrat faptul ca algele marine secreta o substanta care duce la distrugerea celulelor canceroase de la nivelul sanilor, fara sa le afecteze pe cele sanatoase.
Specialistii care au facut cercetarea sustin ca acestea sunt mai puternice decat un medicament chimioterapic, si ca este recomandat ca algele marine sa fie consumate o data pe saptamana.
De asemenea, algele marine sunt o sursa extraordinara de minerale: iod, magneziu, fosfor, siliciu, sulf. De aceea, se recomanda sa fie introduse cat mai des in alimentatia obisnuita.
Varza, broccoli, napii
Cateva studii realizate de curand in SUA au scos la iveala faptul ca varza, napii si brocoli contin indole-3-carbinol, adica o substanta care previne si stopeaza cancerul mamar, dar si pe cel ovarian.
Mai mult decat atat, toate aceste legume au multe alte beneficii pentru sanatate, iar in plus, sunt mereu la indemana noastra si pot si consumate atat in mancare, cat si crude sau in salate.
Ele contin vitamina C si principii antibiotice, astfel ca pot fi consumate pentru a ntari sistemul imunitar si pentru a preveni bolile de sezon.
Alimente bogate in vitamina D
Somonul, laptele de vaca sau soia, tonul sau cerealele sunt alimente bogate in vitamina D. Conform unor cercetatori americani, consumul acesteia scade riscul de cancer cu aproximativ 50%.
De asemenea, poti asimila vitamina D si daca stai 15 minute in razele directe ale soarelui.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro