RETETA | Mere coapte in sos de rodii cu nuci pecan
Merele coapte in sos de rodii cu nuci pecan sunt un desert ideal pentru o cina romantica. Au un miros imbietor, dar si o aroma afrodiziaca, de scortisoara.
Ingrediente:
- 3/4 ceasca nuci tocate
- o sticla de suc de rodie
- 3/4 cana de cidru de mere
- 1/2 cana de zahar brun
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/4 lingurita sare de cuser
- 1/4 lingurita piper negru
- 8 mere fara miez
- 1/4 ceasca de unt, taiat bucati
Mod de preparare:
Mai intai prajeste usor nucile pecan. Pune sucul de rodie intr-o cratita si lasa-l sa fiarba aproximativ 20 de minute, pana cand se reduce la 1/3 cana.
Amesteca sucul de rodie ramas dupa fierbere cu cidrul de mere, apoi toarna-l intr-un vas. Amesteca zaharul brun cu urmatoarele trei ingrediente si nucile si umple fiecare mar cu acest amestec. Asaza merele in vasul in care ai turnat sucul de rodie si cidru de mere, uns in prealabil cu unt, apoi da-l la cuptor pentru 10 minute. Din cand in cand mai toarna peste mere suc.
Merele coapte in suc de rodii se servesc calde, simple sau garnisite cu zahar.
Sursa: www.retete.acasa.ro