RETETA | Piept de pui in sos de otet de vin rosu
Vrei sa explorezi bunatatile oferite de bucataria franceza? Iti propunem o reteta delicioasa de pui prajit in sos de otet de vin rosu, care se pregateste foarte usor si rapid.
Ingrediente:
- 90 ml ulei de masline
- doua kilograme de piept de pui
- 500 g rosii cherry foarte coapte
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 50 ml de otet de vin rosu de calitate
- 200 ml de supa de pui
- o legatura de patrunjel tocat
- cateva frunze de salata
Mod de preparare:
Incinge trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare si rumeneste puiul aproximativ 3-4 minute, pana cand acesta devine auriu. Adauga rosiile, supa de pui si usturoiul si mai lasa compozitia pe foc circa 10-15 minute.
Toarna peste carne si otetul de vin rosu si lasa compozitia sa fiarba aproximativ 15 minute, pana cand se evapora otetul si se ingroasa amestecul.
Adauga si uleiul de masline ramas, si patrunjelul.
Puiul prajit in sos de otet de vin rosu se serveste cald, decorat cu frunze de salata.
Sursa: www.retete.acasa.ro