Retete
RETETA | Smochine la gratar cu miere si iaurt
Gratarul de vara nu se limiteaza doar la preparate din carne si legume. Chiar daca esti in aer liber si nu ai la dispozitie decat jarul de la carbuni sau lemne, poti savura cateva deserturi delicioase, fripte pe gratarul incins.
Ingrediente:
- 3 smochine proaspete, taiate jumatati;
- o cutie de iaurt;
- un pumn de fistic tocat marunt;
- 2 linguri miere;
- 6 feliute de lamaie;
Mod de preparare:
Jumatatile de smochine se pun pe gratarul incins si se intorc de pe o parte pe alta, pana se inmoaie, aproximativ 3 minute. Se asaza pe un platou, se toarna mierea pe deasupra si se pune cate o felie de lamaie. Intr-un bol mic, se amesteca iaurtul cu fisticul si putina miere.
Smochinele se inmoaie in iaurtul cu fistic si se servesc caldute.
Sursa: www.retete.acasa.ro