RETETA | Pui la gratar cu legume si salsa de avocado
Deliciosul pui la gratar cu legume si salsa de avocado este un preparat aparent sofisticat, insa usor de gatit si apreciat de persoanele preocupate de silueta.
Ingrediente:
- 4 bucati piept de pui
- sare si piper
- 1 lamaie verde
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 rosii mari, taiate felii
- 2 ardei rosii taiati in sferturi
- 1 avocado bine copt, taiat cubulete
- 3 linguri de coriandru proaspat tocat
- 1 lingurita de piper rosu macinat
Mod de preparare:
Asezoneaza pieptul de pui feliat cu sare si piper si pune gratarul la incalzit. Ia lamaia verde si rade 1 lingurita si jumatate de coaja, apoi stoarce 3 linguri de zeama, intr-un bol mic. Adauga uleiul de masline, sare si 1/2 lingura de piper negru.
Unge feliile de rosii si ardeii cu sosul obtinut din lamaie si ulei, apoi asaza-le pe gratar. Lasa-le la copt 8-9 minute, pana devin maronii si moi. Pune apoi puiul pe gratar si lasa-l sa se gateasca bine pe ambele parti.
Separat, amesteca intr-un bol feliile de avocado, coriandrul, piperul rosu, un praf de sare si 2 linguri de zeama de lamaie. Acesta este sosul salsa de avocado!
Serveste puiul cu legumele si sosul de salsa, garnisind preparatul cu frunze proapete de avocado!
Sursa: www.retete.acasa.ro