RETETA | Placinta cremoasa cu pui si ciuperci
Placinta cu pui si ciuperci constituie o cina sanatoasa, rapida si satioasa. Crocanta la exterior, moale si cremoasa in interior, aceasta placinta este ideala atat pentru o cina in familie, cat si pentru o cina festiva.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de patiserie
- 2 linguri unt
- 600 g pulpe de pui dezosate taiate in cubulete
- 2 cepe taiate pestisor
- 400 g ciuperci feliate
- 1 morcov mediu taiat rondele
- 100 g mazare
- 90 ml vin alb sec
- 4 linguri faina
- 500 ml supa de pui
- 200 g smantana
- sare, piper
Mod de preparare:
Dezgheata foile de patiserie, asaza jumatate din ele intr-un vas pentru cuptor si inteapa-le cu furculita. Intr-o tigaie, incinge untul si caleste pulpele de pui. Cand sunt aproape gata, scoate-le pe un servetel de hartie. In untul ramas, soteaza ceapa, morcovul si ciupercile, apoi adauga puiul, smantana, mazarea, supa de pui, vinul si faina. Lasa la scazut, iar cand devine o compozitie ingrosata, adauga condimentele.
Toarna compozitia in vasul pentru cuptor, acoper-o cu restul de foi de patiserie si coace placinta pana cand se rumeneste.
Placinta cremoasa cu pui si ciuperci se serveste fierbinte, cu verdeturi presarate deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro