LOCAL | Hala de preparate din carne si lactate aflate la un pas de inchidere. Vezi ce au descoperit inspectorii sanitar-veterinari
Dupa numeroase notificari din partea inspectorilor sanitar-veterinari, comerciantii din hala veche de carne si lactate risca sa isi puna lacat la tarabe. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare(DSVSA) sustin ca in ambele spatii este prea cald pentru desfacerea produselor perisabile din lapte si carne.
Inspectorii sanitar-veterinari, au anuntat deja pe adminsitratorul celor doua spatii, societatea Urban Serv, ca daca nu rezolva problema caldurii din hala de lapte si carne, ambele spatii vor fi inchise. Chiar si comerciantii se plang ca pur si simplu se “coc” alaturi de marfa in fata galantarelor.
Sefii DSVSA sustin ca produsele risca sa se altereze daca nu vor fi montate vitrine frigorifice mai performante sau aparate de aer conditionat. “Noi am emis numeroase notificari. Temperatura in hala de preparate si lactate este peste cea admisa.“, a declarat Minodora Vasiliu, sefa DSVSA.
Din cauza caldurii, comerciantii risca sa se trezeasca cu marfa stricata, iar sefii de la Urban Serv, sustin ca nu mai au bani alocati in buget in acest an pentru a proteja hala de razele soarelui.
“Ar trebui sa montam o folie de aluminiu, pe geamurile halei pentru ca soarele sa nu patrunda. Dar momentan bugetul nu permite. Vom incerca sa remediem totusi problema”, a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.
Inspectorii sanitar-veterinari avertizeaza insa ca la primul preparat expirat descoperit, ambele hale risca sa fie inchise.