Retete
RETETA | Pui la gratar in sos de pepene verde si ardei iute
Vrei sa prepari o friptura cu o aroma deosebita, care sa ii incante pe musafirii tai? Opteaza atunci pentru un pui la gratar in sos de pepene verde si ardei iute.
Ingrediente:
- 1 lingura oregano proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita praf chili
- 3/4 lingurita chimen
- 1/2 lingurita de sare
- 3 catei de usturoi, tocati
- 4 piepti de pui dezosati
- 2 cani pepene verde fara samburi
- 1 cana de mango
- 1/4 ceasca de ceapa rosie tocata
- 2 linguri de coriandru tocat proaspat
- 2 linguri de ardei iute tocat
- 1 lingura de suc de lime
- 1/2 lingurita de zahar
- 1/4 lingurita de sare
Mod de preparare:
Amesteca intr-o punga mai mare oreganoul cu uleiul de masline, praful de chili, chimenul, sarea si usturoiul, apoi adauga si pieptul de pui. Agita punga de cateva ori si lasa puiul la marinat cel putin 4 ore.
Intre timp pregateste gratarul si pune pieptul de pui la rumenit aproximativ 5 minute pe ambele parti. Combina apoi pepenele verde cu mangoul, cu ceapa rosie, coriandrul, ardeiul iute, sucul de lime, zaharul si sarea.
Se serveste cald, cu doua linguri mari de salata de pepene verde.
Sursa: www.retete.acasa.ro