RETETA | Ratatouille la cuptor
Daca vrei sa pregatesti o cina sanatoasa si foarte gustoasa, poti alege un ratatouille la cuptor, care se prepara usor si rapid.
Ingrediente:
- 500 g rosii coapte
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 1 dovlecel mediu
- 2 ardei rosu
- 3 vinete mari
- ulei de masline
- sare de mare si piper negru
Mod de preparare:
Decojeste rosiile si taie-le marunt. Toaca si ceapa marunt si taie dovlecii in felii mai groase. Taie apoi si ardeii marunt si vinetele taie-le pe diagonala.
Preincalzeste cuptorul si unge vinetele cu ulei si sare, apoi rumeneste-le putin pe gratar. Taie-le pe urma bucatele mai mici.
Amesteca vinetele cu ceapa, dovlecelul si ardeiul intr-un castron mai mare cu putin ulei, apoi pune aceasta compozitie la calit pentru 5 minute. Adauga si usturoiul si lasa-le pe foc inca 3 minute. Cand legumele sunt aproape gata adauga si rosiile, doua linguri de ulei si condimentele, apoi baga amestecul la cuptor pentru 30 de minute.
Ratatouille-ul la cuptor se serveste cald, presarat cu patrunjel tocat marunt.
Sursa: www.retete.acasa.ro