RETETA | Tiramisu cu piersici
Tiramisul cu piersici este un desert racoros, savuros si usor de preparat. Se serveste cu felii de piersica.
Ingrediente:
- 250 grame crema de branza
- 20 ml coniac de piersici
- 10 ml lapte
- 100 grame zahar
- 5 ml extract de vanilie
- 100 grame frisca
- 12 piscoturi
- 30 ml cafea
- 4 piersici feliate
Pentru crema:
- 100 grame frisca
- 20 grame zahar
- 10 ml coniac de piersici
- 5 ml extract de vanilie.
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca crema de branza cu coniacul si laptele pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga zaharul si vanilia.
In alt bol amesteca bine frisca. Incorporeaza apoi in compozitia cu branza.
Intr-un recipient aseaza piscoturile inmuiate in cafea. Peste piscoturi adauga jumatate din crema de branza. Aseaza un rand de felii de piersici. Peste piersici adauga restul de crema de branza.
Intr-un bol amesteca bine frisca, zaharul coniacul si extractul de vanilie. Toarna aceasta frisca peste tiramisu.
Acopera cu o folie alimentara si da la rece pentru 2 ore.
Tiramisu de piersici se serveste ornat cu felii de piersica.
Sursa: www.retete.acasa.ro