RETETA | Salata de caracatita

Salata de caracatita, numita si Insalata di Polpo, este un delicios preparat specific bucatariei mediteraneene. Asezonata cu un dressing acrisor, cu aroma de lamaie, salata de caracatita poate fi punctul forte al unui festin in familie!
Ingrediente:
- 2 kg de caracatita decongelata si clatita in 2-3 ape
- 1 ceasca si un sfert de ulei de masline
- 1/3 cana de fulgi de ardei picant
- 1/2 cana de patrunjel tocat fin
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 150 g frunze de telina tocate
- sucul de la o lamaie
- piper negru
Mod de preparare:
Pune caracatita intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline, sarea si fulgii de ardei iute, apoi adauga putina apa (cat sa acopere ingredientele) si lasa totul la inabusit. Dupa ce s-a fiert bine caracatita, inlatura-i capul si pielea. Taie tentaculele in bucatele de 2 cm, apoi transfera-le intr-un bol.
Adauga putin ulei de masline, patrunjelul, usturoiul, telina, sucul de lamaie si piperul. Acopera salata si lasa aromele sa intrepatrunda ingredientele timp de o ora.
Salata de caracatita se serveste rece, cu cartofi natur si un pahar de vin alb.
Sursa: www.retete.acasa.ro