RETETA ZILEI | Tagine nord-african de pui
Ingrediente
2 piepţi de pui cu piele
4 pulpe de pui, nedezosate, cu piele
2 linguri ulei de măsline
200g de şalote decojite
2 căţei de usturoi feliaţi
1 bucată de ghimbir cu lungimea de 4cm, rasă
1 linguriţă seminţe de chimion, puţin pisate
1 linguriţă seminţe de coriandru, puţin pisate
2 beţişoare de scorţişoară
1 vârf de linguriţă filamente de şofran
1 linguriţă de ghimbir măcinat
1 praf de fulgi de chilli
375g de dovleac decojit, tăiat în bucăţi mari
500ml supă de pui
1 lingură rasă de miere lichidă
2 linguri de coriandru tocat mare
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se taie fiecare piept de pui pe jumătate, apoi se asezonează toată carnea de pui. Se încălzeşte uleiul într-un vas termorezistent de mărime medie. Se pune puiul cu pielea în jos şi se rumeneşte pe toate părţile, în mai multe tranşe. Se pune deoparte.
Se reduce puţin focul, se pun şalotele în vas şi se prăjesc până se rumenesc pe toate părţile. Se adaugă usturoiul şI ghimbirul ras şi se prăjesc 30 de secunde, după care se adaugă toate mirodeniile şI se lasă încă un minut.
Se pun dovleacul şi mirodeniile în vas şI se amestecă. Se aşază carnea de pui, cu pielea în sus, peste şalote şi dovleac. Se toarnă supa de pui şi se stropeşte cu miere. Se fierbe la foc mic, apoi se transferă în cuptor, unde se coace 40 de minute, până când se frăgezeşte. Se presară coriandru şi se serveşte cu cuşcuş şi un bol de harissa, după preferinţe.
POFTA BUNA!
goodfood.ro