Retete

RETETA | Friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii

Surprinde-ti musafirii cu o friptura rafinata si aromata de curcan cu smantana si coacaze rosii. Pe langa faptul ca se pregateste foarte usor, are si un gust incantator.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de piept de curcan
  • 350 g smantana
  • 2 linguri de lapte
  • 90 g gorgonzola
  • 1 lingura de ulei de malsine
  • 1 lingura de unt
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 30 g faine
  • 130 g coacaze rosii
  • sare si piper

Mod de preparare:
Spala bine fileurile de curcan si bate-le putin cu ciocanul pentru snitele, apoi asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust.
Incinge untul si uleiul de masline intr-o tigaie neaderenta si prajeste fileurile pe ambele parti aproximativ 8 minute, apoi scoate-le intr-un vas si si acopera-le sa se mentina calde.
In acelasi ulei, caleste ceapa verde taiata marunt si adauga peste ea faina, amestecand incontinuu. Toarna peste ea laptele, smantana si gorgonzola sfaramitata si mai lasa compozitia pe foc cateva minute, apoi las-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adauga si coacazele rosii.
Friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii se serveste calda, presarata cu gorgonzola.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page