RETETA | Inghetata de casa cu unt de arahide si vanilie
Un musafir pe timp de canicula devine un musafir fericit, daca ii servesti o inghetata de casa cu unt de arahide si vanilie. Acest desert racoritor si plin de grasimi sanatoase, este un deliciu pe timp de vara!
Ingrediente:
- 1 cana de lapte
- 3/4 cana de zahar
- 3 oua
- 1 cana de unt de arahide fin
- 1 cana si jumatate de frisca lichida
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 1 ceasca de alune prajite maruntite
Mod de preparare:
Incalzeste laptele intr-o oala micuta la foc mediu, pana devine fierbinte. Intre timp, bate zaharul cu ouale intr-un bol, pana obtii o crema groasa si galbuie. Gradual, amesteca laptele fierbinte cu mixtura de ou, apoi toarna intreaga compozitie in oala. Fierbe totul timp de 5 minute, amestecand continuu, pana cand compozitia se lipeste de lingura.
Ia oala de pe foc si incorporeaza untul de arahide. Strecoara crema intr-un bol mare, las-o sa se raceasca putin amestecand cu o lingura, apoi adauga frisca lichida si vanilia. Lasa totul la congelator timp de 6-8 ore, pana obtii inghetata. Daca iti doresti o textura mai fina, poti introduce compozitia intr-o masina de facut inghetata.
Inghetata de casa cu unt de arahide se serveste cu alune prajite maruntite deasupra!
Sursa: www.retete.acasa.ro