RETETA | File de somon cu garnitura de cuscus si legume
Fiecare bucatica din deliciosul preparat numit file de somon cu garnitura de cuscus si legume iti va aduce beneficii reale organismului. Proteinele, grasimile esentiale omega-3 si fibrele sunt ca un cocktail pentru o sanatate de fier.
Ingrediente:
- 2 bucati proaspete de file de somon
- 125 grame cuscus verde
- o mana de ierburi proaspete (coriandru, menta, patrunjel, marar)
- 1 dovlecel tocat marunt
- 1 lingurita sare
- ulei de masline
- 1/2 lingurita chimion
- sucul de la o lamaie
- o mana de seminte de pin coapte 5 minute la 180 de grade
Mod de preparare:
Spala bine cuscusul, pune-l intr-un bol cu putina sare si ulei de masline, apoi toarna peste apa clocotita (150 ml) si lasa-l sa se umfle. Incinge cuptorul la 170 de grade si caleste dovlecelul intr-o tigaie cu ulei de masline. Asezoneaza somonul cu ulei si sare, apoi caleste-l si pe el in tigaie 2 minute, pe ambele parti. Pune-l apoi intr-o tava, stropit cu zeama de lamaie si coace-l 3-4 minute.
Amesteca dovlecelul si ierburile cu cuscusul, restul sucului de lamaie si chimenul.
Somonul cu garnitura de cuscus si legume se serveste cu seminte de pin coapte, presarate pe deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro