RETETA | Tort aromat cu visine
Weekendul iti va aduce musafiri dragi la masa? Ce ar fi sa ii surprinzi cu un desert delicios, de vara, simplu si rapid de pregatit? Iti propunem sa incerci un tort aromat cu visine!
Ingrediente:
Pentru toppingul Streusel:
- 60 gr faina
- 50 gr zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 4 linguri de unt rece, nesarat
Pentru tort:
- 300 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 8 linguri de unt nesarat
- 200 gr zahar
- 2 oua mari
- 200 ml lapte
- 1 lingurita extract de vanilie
- 250 gr visine
Mod de preparare:
Pregateste toppingul Streusel amestecand faina, zaharul, untul si scortisoara intr-un vas mare. La final, compozitia trebuie sa aiba aspect faramitat.
In continuare, preincalzeste cuptorul la 175 C si unge cu unt o forma rotunda de tort (20 cm). Amesteca apoi, intr-un vas, faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas, mixeaza untul si zaharul pana obtii o crema, dupa care adauga ouale. Adauga treptat faina cu praf de copt si sare, incorporand si laptele si vanilia. La final, adauga visinele.
Pune compozitia in forma de tort, adauga toppingul si da la cuptor circa 50 minute.
Tortul poate fi servit la 10 minute dupa ce a fost scos de la cuptor, alaturi de o cana fierbinte de cafea.
Sursa: www.retete.acasa.ro