RETETA | Pere in foietaj
Perele in foietaj sunt un desert delicios si sanatos, care va fi apreciat cu siguranta de intreaga familie, dar si de invitatii tai.
Ingrediente:
- 6 pere medii
- 200 g zahar
- 1 lamaie
- 500 g aluat frantuzesc
- 100 ml frisca lichida
- 100 g branza mascarpone
- 1 ou
- 2 linguri de coniac
- zahar pudra
- menta
- scortisoara
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Lasa aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp, spala perele si curata-le de coaja. Intr-o cratita topeste zaharul, apoi adauga coniacul, scortisoara, zeama de lamaie, batonul de vanilie si perele. Stropeste-le cu putina apa si lasa-le sa fiarba la foc mic.
Dupa ce s-au redus la jumatate, scoate-le intr-o sita sa se scurga. Intinde aluatul si taie-l patratele pe care le ungi cu unt si ou batut. Pe fiecare bucata de aluat, asaza perele intregi daca sunt mici, apoi pune-le la cuptor la 160 de grade.
Amesteca branza mascarpone cu frisca lichida si orneaza platoul. Adauga apoi foietajul cu pere.
Perele in foietaj se servesc cu branza mascarpone si frisca, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu menta proaspata. Acestea se pot servi calde sau la temperatura camerei.
Sursa: www.retete.acasa.ro